Grevbäcks hembygdsförening

Om webbplatsen

Tillgänglighet

Denna webbplats är byggd för att vara tillgänglig för alla. Det innebär att man kan komma åt innehållet oavsett vilken typ av webbläsare, textläsare eller dator man använder.

Textstorlek

Om man tycker att texten på en webbplats är för liten kan man öka textstorleken i sin webbläsare. Hur man gör det varierar något mellan olika webbläsare, men i de flesta fall finns kommandon för detta i Visa-menyn (View om programmet är på engelska). Vanligt är att använda kortkommandot "CTRL +".

Teknik

Denna webbplats är byggd med webbstandarder. Det innebär att XHTML 1.0 används för att strukturera innehållet, och att CSS (Cascading Style Sheets, stilmallar) används för att kontrollera hur innehållet presenteras. De allra flesta använder en webbläsare som hanterar detta fullt ut. Den som använder en gammal webbläsare, eller en webbläsare som inte har fullgott stöd för CSS, får en oformaterad, men fullt funktionell, version av innehållet.

Webbläsare

Om du använder Internet Explorer för Windows rekommenderar vi att du uppgraderar till den senaste versionen som idag är 7.0. Den har betydligt bättre stöd för webbstandarder än tidigare versioner. På Mac-sidan är utvecklingen av Internet Explorer nedlagd. Den trots detta förekommande versionen har mycket bristfälligt stöd för webbplatser som utvecklats enligt verdertagen webbstandard. Ett alternativ är att installera en annan webbläsare, det är vår rekomendation. Här följer länkar till några moderna webbläsare med mycket bra stöd för webbstandarder som vi rekommenderar:

  • Firefox (Windows, Mac OS X, Linux med flera)
  • Safari (Mac OS X)
  • Flock (Windows, Mac OS X, Linux med flera)
  • Opera (Windows, Mac OS X, Linux med flera)
  • Camino (Mac OS X)
  • Mozilla (Windows, Mac OS X, Linux med flera)